Bursdagskort dikt drammen

kampen mot alkoholen. I dag ligger Statens Hus på denne tomta. Her gjorde han seg meget positivt bemerket, og ble «kjendis» nærmest over natten. Hans Aleksander Hansens diktning ble til dels argumenter i den offentlige debatten om fengselsvesen og straffemetoder som pågikk på 1960-tallet, og som resulterte i at tvangsarbeidsparagrafen i løsgjengerloven ble opphevet i 1970.

Iselin michelsen blogg thaimassasje drammen

Født inn i små kår i årene før første verdenskrig, og med en stigende avsky for kroppsarbeid som følge av hardt arbeid i skogen, ble løsgjengerlivet og alkoholen rammen for mesteparten av livet hans. Men med et sterkt talent for det skrevne ord utga han fire diktsamlinger og bøker på 1960- og 70-tallet, kombinert med utallige foredrag og opptredener rundt om i hele landet, samt på TV og i radio. Debutsamlingen kom i 1964, og het «Løsgjengerviser». Forholdet var platonisk, men de utviklet en gjensidig kjærlighet til hverandre. Alf Prøysen hadde sagt ja til å være forlover, men døde kort tid etter. Pure girth.

Eskorte jenter drammen pene nakne damer

Borghild døde i 2001, 87 år gammel, og er gravlagt sammen med sin kjære Hans. Prøysen brukte flere av Hans sine viser, og var en sterk støtte for Hans: «Og siden var Prøysen min beste venn. Hun blir så betatt av Hans Aleksanders dikt «Godt Nyttår!». Borghild og Hans ble imidlertid aldri gift, men bodde sammen i hennes hus i Sandefjord. 5V - 19. I tillegg til oppholdene på Opstad var Hans også på forskjellige ettervernshjem, blant annet Bergfløtt i Lier. Hans Aleksander Hansen ble nå landskjent som forfatter og dikter, og reiste også mye rundt i Norge som foredragsholder. I mesteparten av Hans sitt voksne liv var det Drammen som var hjembyen, og morens hjem med adresse Grønland 30 var hans oppholdssted i mange. Dette var starten på avrusing, 15 års tørrlagt samliv med mor, vi fikk en far og han fikk en familie». Etter hvert tok Hans landeveien fatt som loffer, og overalt kom han i bråk med politiet for beruselse, innbrudd og uro.